lördag 29 maj 2010

Mors dagsmiddag en dag i förväg

Vi hade morsdagsmiddag en dag innan. Det är min sambos första mors dag och vi ville fira lite i förväg. (vår lille son är 8 månader)

Förrätt: Bresaola med rostade pinjenötter, ruccolasallad, olivolja samt en chevredressing.
1 glas Champagne Pol Roger Brut Réserve (nr 7549).

Varmrätt:
Filé Oscar. Kalvfilet med ugnsrostade rotgrönsaker, hummerkött och smörstekt sparris samt en chilibearnaise. Chateau Bouscaut 2005 från Bordeaux, Pessac-Leognan.

Dessert: Vit chokladmousse toppat med hallon serverat i cocktailglas.

Det kändes som vi gick hem med denna 3-rätters. En av huvudattraktionerna under denna måltid var ju självfallet Bordeauxvinet. Chateau Bouscaut är kanske inte det mest kända, spektakulära eller omtalade vinslott, men vårt besök här under sommaren 2009 gav ett beständigt intryck. Vi blev väl mottagna av självaste ägaren, en personlig visning (som var gratis) samt provning av slottets såväl röda som vita viner. En av de trevligaste fransmän jag träffat.

En suverän presentation gör att man köper, vi köpte på plats. Tror att deras Grand vin Rouge årsmodell 2005 kostade ca €32 och även om det känns lite tidigt att ta denna nu så var den helt suverän redan nu. Jag är glad att jag äger en flaska till.
Stor tydlig doft, välintegrerade fat, ngn syltighet (antagligen för druvblandningen 57,5% Merlot, 36,5% Cabernet Sauvignon och 6% Malbec), underbar smak med tydlig rostad fatkaraktär, trevlig frukt och bra längd. Boscaut är en doldis i Pessac-Leognan. Har ni chansen så åk dit, det kan jag verkligen rekommendera.

2 kommentarer:

  1. Den middagen lät helt ok..

    SvaraRadera
  2. Kan inte vi få fira mors dag med er nästa år? Två mödrar och fyra barn - det måste ju vurmas för, eller hur? :-)

    SvaraRadera