En vinblogg av mig, boende i Stockholms innerstad, småbarnsförälder, förtjust i vin & mat, provar, dricker och lagrar samt håller vinprovningar i Gamla Stan. Äger och driver sidan www.urkorkat.nu - en plats för vinintresserade. Med i Munskänkarnas Stockholmssektion, 2-betygare. Diplomerad Sommelier vid Restaurangakademien i Stockholm. Certifierad WSET Advanced Certificate Level 3. Bilden nedan är från besök 2009 på Chateau Bouscaut i Pessac-Leognan, Bordeaux.
torsdag 27 januari 2011
Bestheim Pinot Gris Réserve 2009 ihop med Sushi från Råkultur
Dags för lite hämt-sushi. Dags att öppna en halvflaska Pinot Gris Réserve 2009 från Bestheim i Alsace. Denna finns på bolaget lättillgänglig i standardsortimentet. 89 SEK för helflaskan och 52 för halvan. Humant absolut.
Utseende: Ljust gul medelintensiv. Viss "fetma" i glaset när man snurrar lite.
Doft: Blommigt, bokna äpplen, nån liten champinjon, lite vax.
Smaken: Medelsyra, runt och blommigt i smaken. Äpplen som fått mogna, någon fetma på slutet. Intressant.
Sammanfattning: Passade utmärkt till den 11-bitars Sushi från Restaurang Råkultur i Stockholm. Sushin var av yppersta klass och mötte på ett fint sätt vinet som harmoniserade. För alla är det inte självklart vilket vin man väljer till Sushi eller asiatiska rätter över huvud taget. Detta var en lyckad kombination. Snudd på halvtorr med relativt låg syra.
Detta måste ni prova!
Halvflaskor är kanske inte det man först letar efter på SB, men ibland uppenbarar sig tillfället då de verkligen behövs och kommer till användning.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar