söndag 12 september 2010

2007 Domaine Roger Perrin Châteauneuf-du-Pape


Kvällens lammstek med vitlökspotatispuré och herbes de provence förtjänade accompanjemang av en riktigt trevlig Châteauneuf-du-Pape. Årgången 2007 känns fullt tillgänglig redan nu, även om den säkert skulle ligga till sig flera år. Grenache, Syrah, Mourvedre står för absolut största delen i detta vin och det känns. Örterna finns där, en liten pepprighet och en bra längd. Första klunken kände jag lite eldighet (15% alc), men den försvann ihop med maten som passade perfekt. Läs gärna vidare om ROGER PERRIN.



Vi provade även ett annat vin, en spanjor: GR-174 2009, 119 SEK från Priorat (en av vårens nyheter) med en intressant blandning av 35% garnatxa, 35% cabernet sauvignon och 30% carinyena. Kändes bra det också med en trevlig kryddighet, men Roger Perrins Châteauneuf kändes mer angenämt. Det är en annan prislapp också, har för mig att jag betalade 219 SEK när den kom på SB under 2009.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar